Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
24 augustus 2012

Antibiotica bij baby werkt overgewicht in de hand

Door: Reina

Dikke baby

Kinderen die tot de leeftijd van 6 maanden antibiotica hebben gekregen, hebben 22% meer kans op overgewicht op hun derde dan kinderen die geen antibiotica kregen. Dat concluderen onderzoekers na onderzoek bij meer dan 11.000 kinderen in de Avon Longitudinal Study of Parents and Children (ALSPAC). Het onderzoek is gepubliceerd in het International Journal of Obesity.

De onderzoekers hebben gekeken naar het antibioticagebruik en het gewicht van ruim 11.532 kinderen bij hun geboorte, na zeven weken, 10 maanden, 38 maanden en 7 jaar.
Bij baby’s die antibiotica kregen op de leeftijd van 6-14 maanden en van 15-23 maanden was erg geen verband met de BMI te zien.

Onderzoeker en co-auteur prof. Leonardo Trasande van de New York School of Medicine: 'We denken meestal dat obesitas een gevolg is van een ongezond eetpatroon en onvoldoende beweging, maar een toenemend aantal onderzoeken toont aan dat dit ingewikkelder ligt.’ De onderzoekers vermoeden dat het gebruik van antibiotica het bacteriële evenwicht in de darmen verstoord wat kan leiden tot een te hoge opname van calorieën met overgewicht als gevolg.

Bron: Business Inquirer en Pubmed


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten