Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
09 maart 2016

Afname overgewicht Leidse kinderen mede dankzij extra bewegen

Door: Reina

Afname overgewicht Leidse kinderen mede dankzij extra bewegen

In Leiden is het percentage overgewicht onder jongeren gedaald van 12,8% in 2012 naar 11,4% in 2014. Dit blijkt uit een meting van GGD Hollands Midden. Het percentage kinderen met overgewicht is in Leiden lager dan het landelijk gemiddelde (13% overgewicht). Dit komt mede door de inspanningen van JOGG Leiden met initiatieven als de Leidse Speeltuinen actie. Andere voorbeelden van succesvolle initiatieven zijn Drink Water en Smakelijke Moestuinen en Gruitkisten in sportkantines.

In beweging

Jaarlijks nemen zo'n 250 kinderen deel aan extra sportieve, gezonde activiteiten en hebben Leidse kinderen gratis toeging binnen de Leidse Speeltuinen actie. Daarnaast deden in 2014 zo'n 300 leerlingen van de middelbare scholen mee aan de JOGG-Challenge waarmee ze hun medeleerlingen letterlijk in beweging brachten. In 2015 werd deze challenge ook georganiseerd voor basisscholieren. Hieraan deden ruim 400 leerlingen van 9 Leidse basisscholen mee.

Bron: JOGG


Twan Peters, Personal trainer & medical trainer, 15 maart 2016:
Mede te danken aan gezonde beweging inderdaad, 80% aan betere voedingskeuzes lijkt waarschijnlijker, door betere energiebalans. Bewegen wordt zwaar overschat met betrekking tot afvallen. Al zorgt het duidelijk wel voor meer wilskracht inderdaad en kinderen horen ook meer te bewegen. Daar is geen enkele discussie over, in deze iPad en iMac tijdperk. Goed bezig in Leiden!!!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten