Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 juli 2011

17de eeuws wafelrecept


Wafelrecept

Bron: Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Kookboeken uit de 17de eeuw zijn bijzonder zeldzaam. Nu heb je toch de kans om zo’n kookboek in te kijken. De Antwerpse erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience heeft namelijk een digitale versie van een handgeschreven kookboek uit de 17de eeuw op haar website geplaatst. Het kookboek bevat ongeveer 100 recepten. Wie het kookboek heeft geschreven, is onduidelijk, maar er zijn wel aanwijzingen waar het ontstaan is: in het oude hertogdom Brabant. De keuken van de 17de eeuwse  rijkere burgerij had een internationaal en modern tintje, zo blijkt uit het boek: van hartige "toerten" met vlees (quiches) tot "roffioelen" (ravioli). Ben je een kookliefhebber? Dan kun je via de website van de Erfgoedbibliotheek aan de slag met de recepten. Specialisten in de historische keuken, Hilde Sels en Jozef Schildermans, ontcijferden en testten een van de wafelrecepten uit het Brabants kookboek. Dit wafelrecept kun je ook in moderne versie bekijken en natuurlijk uitproberen.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten