Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
15 juli 2016

100-jarigen langer gezond

Door: Karine

Gezonde ouderen

Mensen die de respectabele leeftijd van (bijna) 100 bereiken, leven langer in goede gezondheid. Zij krijgen ziektes als kanker, hart- en vaatziekten, osteoporose en een beroerte op veel latere leeftijd dan andere senioren, gemiddeld wel 18 tot 24 jaar later.

Ouderdomsstudies

Dit blijkt uit een studie die is gepubliceerd in Journal of the American Geriatrics Society. Voor het onderzoek werd gekeken naar de gezondheid van circa 2300 ouderen die deelnamen aan het Longevity Genes Project (LGP) of de New England Centenarian Study (NECS). In het onderzoek werd de gezondheid van 95-plussers vergeleken met die van deelnemers aan de bovenstaande onderzoeken van 60 tot 95 jaar.

Kanker

De verschillen zijn opmerkelijk. Zo werd bekeken op welke leeftijd 20 procent van de groep kanker ontwikkelde. Bij de vrouwen van 95-plus was dat pas op hun 99e, bij de mannen op hun 97e. Ter vergelijking: bij de jongere senioren kreeg 20 procent van de mannen kanker op 67-jarige leeftijd en kreeg 20 procent van de vrouwen kanker op hun 74e. Vervolgonderzoek moet uitwijzen wat de 100-jarigen met elkaar gemeen hebben.

Bron: Gezondheidsnet


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten