Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
30 april 2014

Biologische groenten en fruit beschermen niet beter tegen kanker

Door: Reina

groenten en fruit

Ze smaken volgens velen lekkerder, ze bevatten minder bestrijdingsmiddelen en meer antioxidanten , maar het eten van biologische groenten en fruit verkleint niet het risico op kanker. Dat is de conclusie van Britse onderzoekers in een artikel in het British Journal of Cancer.

De data komen uit de Million Women Study bij ruim 600.000 vrouwen van 50 jaar en ouder. De vrouwen zijn 9 jaar gevolgd en 50.000 van hen ontwikkelde in die tijd kanker. De Britse onderzoekers hebben 180.000 vrouwen die nooit biologisch eten vergeleken met 45.000 mensen die aangaven meestal of altijd biologische groenten of fruit te eten. Er bleek geen verschil voor de kans op het ontwikkelen van kanker. Ze zagen alleen een kleine daling voor het Non-Hodgkin lymfoom, maar dat is mogelijk toeval volgens de onderzoekers.

Bron: Cancer Research UK

Lees ook:
Minder sterfte met 560 gram groente en fruit per dag
TNO toont gezondheidseffecten groenten aan


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten