Markt

(advertorials)

 

< vorig product
18 september 2017

Versnelde opleiding leefstijlcoach voor diëtisten


Zoals het er nu naar uitziet wordt leefstijlcoaching in 2019 opgenomen in het basispakket. Voor diëtisten is het een aantrekkelijke kans om hun werk te verbreden en meer effect te behalen met hun behandeling.

Speciaal voor diëtisten start de Academie voor Leefstijl en Gezondheid een versnelde opleiding tot leefstijlcoach. Deze opleiding besteedt volop aandacht aan coachingstechnieken en beweegonderwerpen. Er wordt minder tijd en aandacht besteed aan het onderwerp voeding. Wel moeten vanwege de exameneisen dezelfde toetsen en examens worden afgelegd als in de reguliere opleiding.
De versnelde opleiding tot leefstijlcoach voor diëtisten bestaat uit 11 afwisselende en intensieve lesdagen plus een examendag. De opleiding start 17 november 2017. De diëtisten die deze opleiding volgen, kunnen dan dus nog vóór de zomer van 2018 het certificaat leefstijlcoach bemachtigen en zich laten opnemen in het kwaliteitsregister van de beroepsvereniging BLCN.
Inschrijven en meer informatie vind je op de website van de Academie voor Leefstijl en Gezondheid.


yneke kootstra, docent Academie+voor+Leefstijl+en+Gezondheid, 20 oktober 2017:
Veel diëtisten doen meer dan adviseren. Toch is er bij velen de behoefte om de coachingstechnieken en kennis van de hele leefstijl te verbreden. Voor deze diëtisten, die hun gereedschapskist willen uitbreiden, is er een versnelde opleiding aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. In deze opleiding, speciaal voor dietisten, is veel aandacht voor coachingstechnieken en beweging. In de opleiding leer je overigens ook dat je doorverwijst naar een fysiotherapeut, dietist of andere zorgprofessional waar nodig. De leefstijlcoach als spin in het web tussen gezondheidszorg en gemeentelijk aanbod van bijvoorbeeld buurtsportcoaches. Check dit filmpje voor een mooie samenvatting https://m.youtube.com/watch?v=jClqixYyLI8
Monica de Ruijter, dietist, 26 september 2017:
Lees vooral even het nieuwsitem van 26 juni (link in de eerste regel van deze advertentie)voor je je als dietist aanmeldt voor deze dure cursus. En bekijk ook even de cursusinhoud.
Erica Slof, dietist, 25 september 2017:
Met alle respect voor het aanbod van deze cursus want ik ben bekend met de kwaliteit die AVLEG biedt maar...kan iemand mij uitleggen waarom de diëtist een opleiding moet doen voor leefstijlcoach? Wij zijn al leefstijlcoach+++

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten