Markt

(advertorials)

 

< vorig product
18 september 2017

Innovaties en meetmethodieken op ondervoedingsgebied


ESPEN congres

Dit jaar vond het 39e ESPEN congres plaats in Den Haag met als thema “Nutrition meets Innovation”. Sorgente wil graag deze innovaties met je delen. Femke Belder, productspecialist bij Sorgente, heeft daarom verschillende collega’s uit het werkveld geïnterviewd voor een vlog. Lees op de website ook de persoonlijk ervaringen van 4 diëtisten, die een blog bijhielden. Je kunt de verschillende vlogs en blogs hier bekijken.
De vlogs zijn gerelateerd aan het meten van de voedingstoestand en het energieverbruik. Wat actualiteit betreft is met name vlog 4 een aanrader om even te kijken. Marian de van der Schueren en Hinke Kruizenga hebben de nieuwe risico-indicatoren voor ondervoeding van ESPEN onderzocht. Deze indicatoren zijn strenger dan voorheen. De conclusie van beide diëtistenonderzoekers is dat vetvrije massa-index (VVMI) een cruciale rol speelt. Een lage VVMI heeft namelijk een duidelijke relatie met 1-jaars mortaliteit en dit verband er niet is bij patiënten met gewichtsverlies en een goede VVMI.
In Nederland is het zeker mogelijk om de vetvrije massa eenvoudig en snel te meten en de ESPEN criteria dus toe te passen, wat uiteraard de behandeling van de patiënt ten goede komt. Bekijk daarom ook vooral vlog 5 over de SNAP methode van Nel Reijven!


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten