Markt

(advertorials)

 

< vorig product
11 september 2017

1e Diëtisten- en Mondhygiënisten Congres


Diabetescongres diëtisten en mondhygiënisten

Op vrijdagmiddag 24 november worden de onderwerpen voeding, gezondheid en diabetes van twee kanten bekeken. Waarom? Omdat zowel diëtisten als mondhygiënisten bij (pre)diabetes kunnen signaleren, doorverwijzen en samenwerken. Daarbij profiteert de patiënt optimaal! Voeding, het microbioom en de slijmvliezen van de dunne darm spelen een centrale rol bij de glucosehuishouding door insuline. Wanneer bloedglucosespiegels schommelen en een diabetespatiënt slecht is ingesteld, is de bescherming tegen ontstekingen verminderd.
Ernstige tandvleesontsteking (parodontitis) kan wijzen op diabetes. Op de lange termijn kan deze ontsteking de bloedglucosespiegel nadelig beïnvloeden. De behandeling van parodontitis en het normaliseren van de bloedglucosespiegel hebben dus direct invloed op elkaar.
De organisatoren van Science for Health, hopen dat dit congres de start kan zijn van een mooie samenwerking. Geaccrediteerd voor diëtisten en mondhygiënisten. Kosten: € 50,- bij online inschrijving via Science for Health.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten