Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
17 november 2011

Mensen met overgewicht te laat naar diëtist

Door: Karine

Te laat naar de dietist

Diëtisten zien steeds meer mensen met ernstig overgewicht, met daarbij vaak al meerdere gezondheidsproblemen. Deze mensen hadden veel eerder voor advies kunnen komen om bijvoorbeeld gewrichtsklachten, hart- en vaatziekten en diabetes voor te zijn. Dit blijkt uit de cijfers van de Landelijke informatievoorziening Paramedische Zorg (LiPZ) diëtetiek.

Het aantal mensen dat de diëtist bezoekt vanwege overgewicht in 2 jaar tijd is gestegen van 68 naar 73%. De helft van de cliënten met overgewicht heeft meerdere aandoeningen, zoals diabetes of hypertensie. De combinatie overgewicht en diabetes steeg van 18 naar 21%.

Opvallend is dat het vooral mensen met een BMI van boven de 32 naar de diëtist gaan. Zo’n ernstig overgewicht hangt samen met tal van chronische aandoeningen. Als mensen in een eerder stadium behandeld worden, vergroot  de kans van slagen van de behandeling en verkleint de kans op chronische aandoeningen. Een gewichtsverlies van 5 tot 10% levert al een duidelijke gezondheidswinst op.

Bron: NIVEL


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten