Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
19 juni 2015

Dieetadvisering wordt diëtetiek


In het Besluit zorgverzekering wordt de term dieetadvisering vervangen door diëtetiek. Dit stelt de minister van VWS voor op verzoek van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en na uitgebreid overleg met het Zorginstituut Nederland. De NVD vindt dat de term “dieetadvisering” niet aansluit bij de werkzaamheden van diëtisten. Bij diëtetiek gaat het om de meer specialistische advisering en begeleiding, die is toegesneden op de toestand van de individu.  Algemene advisering over bijvoorbeeld een gewenst eetpatroon kan uiteraard ook door een andere behandelaar als huisartsen worden gegeven, zonder dat sprake is van diëtetiek.

Artikel 2.6 Besluit zorgverzekering wordt als volgt gewijzigd: 1. In het eerste lid wordt “dieetadvisering” vervangen door: diëtetiek. 2. Het zevende lid komt te luiden: Diëtetiek omvat zorg zoals diëtisten die plegen te bieden, mits de zorg een geneeskundig doel heeft, tot een maximum van drie behandeluren per kalenderjaar.

Bron: NVD      

 

 


Dianne Berger, dietist, 27 juli 2015:
Zijn er meer praktijken die naar aanleiding van dit besluit een naamswijziging overwegen? Waarom wel/niet? Ik doel dan op praktijken die net zoals mijn praktijk de term 'dieetadvisering' in hun naam verwerkt hebben.

Vriendelijke groet en bedankt voor het meedenken!

Dianne Berger
Dianne Berger Dieetadvisering

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten