Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
03 april 2015

Prijs voor ijslolly bij nierinsufficiëntie

Door: Reina

Prijs voor ijslolly bij nierinsufficiëntie

Renske Karens, verpleegkundig teamleider nefrologie in het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede, heeft de Maria Ter Welle Prijs 2015 gewonnen. Ze ontving de prijs voor de ontwikkeling van ijslolly’s voor patiënten met nierinsufficiëntie. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden om dit ijskoude initiatief breder in te zetten.  

Vanwege het voortdurende dorstgevoel is een vochtbeperking vaak lastig vol te houden voor patiënten met (chronische) nierinsufficiëntie. Om deze patiënten te helpen ontwikkelde Karens en haar collega’s van de nefrologieafdeling ijslolly’s in verschillende smaken. Omdat de lolly slechts uit 10cc water bestaat, kunnen patiënten hier een redelijke hoeveelheid van nemen zonder dat zij te veel vocht binnen krijgen. De lolly’s zorgen bovendien voor speekselproductie waarmee de irritatie over een droge mond bij veel patiënten wordt verholpen.

Met de Maria ter Welle Prijs benadrukken de Willem Kolff Stichting en de Nierstichting het grote belang van verbeteringen in de nierpatiëntenzorg.

Bron: persbericht Nierstichting


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten