Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
16 maart 2014

Minister: ‘Maximum van 3 uur dieetadvisering geldt niet voor ketenzorg’

Door: Angela

Dieetadvisering

Het maximum van 3 uur dieetadvisering per kalenderjaar is niet van toepassing bij ketenzorg. Dit stelt minister Schippers van VWS in een kamerbrief als reactie op een open brief van de Nederlandse Diabetes Federatie, Diabetes Vereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten van eind vorig jaar.
In de praktijk wordt er binnen de ketenzorg vaak gewerkt met een gemiddelde dieetbehandeltijd. Dat betekent dat de ene patiënt meer zorg krijgt dan de andere. Wie meer zorg nodig heeft, krijg meer zorg dan gemiddeld en wie minder nodig heeft, krijgt minder dan gemiddeld. Deze zorg op maat is volgens de minister een goede methode, want er mag geen sprake zijn van een maximum dieetbehandeltijd.
Overigens hebben mensen naast dieetadvisering als onderdeel van ketenzorg ook recht op maximaal 3 behandeluren per kalenderjaar voor eventuele andere aandoeningen.

Bron: Ministerie van VWS


Jose Veen-Roelofs, kinderdietist/dietistVG, 18 maart 2014:
Zeg dat! Ik werk met een heel speciale doelgroep. mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij draait alles om zorg op maat en om voldoende tijd!
Met 3 uur per jaar komen wij er niet in de VGzorg.
Volgens de artsenwijzer dietetiek is hierbij het maximale zorgniveau ( complex) en daarmee ook het maximale behandelniveau in uren van toepassing.
Charles van Bebber, diëtist, 18 maart 2014:
Geldt dat 'zorg op maat' argument opeens niet bij dieetbehandeling buiten de ketenzorg?

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten