Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 november 2013

Nationaal Voedingsdebat

Door: Karine

Nationaal Voedingsdebat

Neem een grote veilinghal, nodig uit alle sectoren mensen uit met een mening over voeding, laat ze zitten op dozen (of op hometrainers!) en proeven van de mooiste groenten en fruit. Dan krijg je een prettig rommelig, gevarieerd debat vol uitgesproken meningen. Dat bewees het Nationaal Voedingsdebat op 1 november in het Westland.

In de speakerscorners kregen sprekers de kans hun mening te geven. Zo was er Martijn van Beek van de Stichting Voeding Leeft, die een pleidooi hield voor voeding als medicijn. 'Als een huisdier ziek is, vraagt een dierenarts altijd naar de voeding. Waarom doet een huisarts dat niet?', vroeg Van Beek zich af. Jack Stroeken presenteerde "Van Moeder Natuur", een manifest om meer te kiezen voor basisvoedingsmiddelen. Tegenwoordig bestaat nog maar 46% van onze dagelijkse voedselinname uit basisproducten zoals groenten, fruit, brood, zuivel en aardappelen, zo berekende Stroeken uit de laatste Voedselconsumptiepeiling. 'Laten we weer 3 maaltijden per dag gaan eten, gezamenlijk aan tafel, zelfbereid en vol basisvoedingsmiddelen. De Nederlandse eetcultuur moet weer worden hergewaardeerd', aldus Stroeken.

Tijdens het debat spraken onder andere D66-Kamerlid Pia Dijkstra en CDA-kamerlid Hanke Bruins Slot. Zij hebben het initiatief genomen voor het Nationaal Programma Preventie en willen in de tweede kamer steeds vaker voeding centraal zetten. Conclusie van het debat was dat de overheid regels kan stellen, maar dat het echte preventiebeleid vooral in de regio en bij de jeugd moet plaatsvinden.


Eric Veluwen van, , 04 november 2013:
We weten het allemaal dus zo goed, steeds meer mensen openbaren zich als goeroes, waarom doen onze NL bestuurders dan zo weinig.

Of zitten we onder de dikke plak van de voedingsindustrie? EN is het ook deels eigenbelang?

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten