Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
26 september 2013

Zoutverlaging in België succesvol

Door: Angela

Zoutverlaging

Belgische voedingsmiddelen bevatten minder zout dan enkele jaren geleden. Vooral in de top 5 van zoutleveranciers (brood, vlees, saus, soep en kaas) is de verlaging aanzienlijk, aldus FOD Volksgezondheid (het Belgische ministerie van Volksgezondheid). Zo bevat brood 22% minder zout in 2012 dan in 2004. Bij vlees gaat het om een verlaging van 16-36% en in kaas zit 7,5 tot 20% minder zout.

De zoutverlaging is het resultaat van goede afspraken tussen de Belgische voedingsindustrie, de handel en de overheid, in het kader van het Federaal Plan voor Voeding en Gezondheid. Het zoutgehalte in voedingsmiddelen is geleidelijk verlaagd, zodat de consument het niet proeft.

Bron: FOD Volksgezondheid


Hans Schreurs, , 01 oktober 2013:
Goed om te horen, nu nederland nog!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten