Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
29 maart 2013

De veiligheid en schadelijkheid van E-nummers

Door: Yvonne van den Berg en Martine Botermans

De veiligheid en schadelijkheid van E-nummers

Er wordt veel gezegd en geschreven over E-nummers, maar slechts weinig daarvan is objectief, gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en toch makkelijk leesbaar. Dit boek wel en is alleen al daarom een aanrader, niet alleen als naslagwerk voor jezelf maar ook om te adviseren aan je cliënten. Yvonne van den Berg en Martine Botermans hebben dit boek geschreven als afstudeeropdracht voor hun opleiding Voeding en Diëtetiek in opdracht van het Allergieplatform. De meest gangbare E-nummers zijn onderverdeeld in groepen, zoals zoetstoffen, kleurstoffen en histamine-vrijmakers. Bij elk E-nummer komt aan bod welke gezondheidsrisico’s wel eens aan dit E-nummer worden toegeschreven, gevolgd door een oordeel of dat wetenschappelijk gezien terecht is. Ook staat erbij in welke producten het wordt gebruikt en wat de Aanvaardbare Dagelijkse Inname is. Achterin het boek staan lijsten van biologische en dierlijke E-nummers. Handig is het hoofdstuk met praktische voorbeelden over de veilige hoeveelheid van producten met zoetstoffen. Dat zijn bijvoorbeeld 30 kauwgompjes met xylitol en ruim 3,5 liter met aspartaam gezoete frisdrank. (AS)

De veiligheid en schadelijkheid van E-nummers, Yvonne van den Berg en Martine Botermans, Lindonk & De Bres ism het Allergieplatform, ISBN 9789079679157, 128 pagina’s, € 14,50


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten