Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
23 november 2012

Patiënten bestellen zelf eten in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Door: Angela

maaltijd in ziekenhuis

Als eerste ziekenhuis in Europa voert Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede At Your Request in. Bij deze maaltijdservice van Sodexo bepalen patiënten zelf hun eetmomenten. Uit een pilot blijkt dat patiënten beter eten, waardoor hun voedingstoestand verbetert.

Iedere patiënt kan tussen 7.00 en 19.00 uur telefonisch eten en drinken bestellen van de menukaart bij medewerkers van het maaltijdservicecenter. Tijdens het bestellen krijgt de patiënt een persoonlijk advies, bijvoorbeeld over de voedingswaarde en het dieet, zodat hij/zij lekkere en verantwoorde keuzes kan maken. De bestelling wordt direct bereid en binnen 45 minuten bij de patiënt bezorgd. Ook bezoek kan tegen betaling bestellen.

Een pilot uit 2010 op 4 verpleegafdelingen toonde aan dat dit maaltijdconcept succesvol is. De patiënttevredenheid en de waardering van medewerkers scoorden hoog en de maaltijdservice bleek niet duurder dan het oude maaltijdsysteem. Dit komt onder andere doordat al het bestelde eten wordt opgegeten en er dus vrijwel niets hoeft te worden weggegooid. De grootste voordelen bleken echter het verminderen van de afhankelijkheid van de patiënt en het resultaat in de strijd tegen ondervoeding.

Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten