In beeld

 

< vorig beeld
14 april 2017
Door: Angela

Discussie over ode aan de E-nummers


‘E-nummers, kant-en-klaarmaaltijden en conserveermiddelen maken ons leven beter’, stelt Rosanne Hertzberger, auteur van het boek “Ode aan de E-nummers”. Deze microbioloog en columnist hekelt het idee dat alles uit de fabriek slecht is en alles van het land goed. 'Iedereen mag van mij koken waar-ie zin in heeft, maar bij mij thuis moet er vaak snel iets in elkaar gedraaid worden. Dan is er toch niets mis met voorgesneden aardappeltjes, of wat hulp van zakjes en de magnetron', vertelde ze aan de Volkskrant, die ook deze video van haar opnam.

Discussie

Haar visie lokte op social media veel negatieve reacties van vooral foodies uit. Volgens Hertzberger komt dat omdat voeding een religie is geworden: ‘Voedingsexperts noemen we goeroes en dieetboeken heten al snel bijbels. Het is een onderwerp zoals voetbal en automaatkoffie: iedereen kan erover meepraten en iedereen vindt zichzelf expert.’

Bron: Volkskrant

Klik hier als de video niet automatisch start.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten