In beeld

 

13 april 2014

Is natuurlijk wel echt natuurlijk?

Is natuurlijk wel echt natuurlijk?

Door deze cynische reclameman valt een consument wellicht nooit meer voor “natuurlijk” op een verpakking. Kun je dit het filmpje in jouw browser niet openen? Klik dan hiernaar afspelen

30 maart 2014

Sleutelen in de machinekamer

Sleutelen in de machinekamer

Dit is een filmpje van de MLDS Academie, een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting. Hierin spreekt prof. Emile Voest over de mogelijkheden voor behandeling van darmkanker nu en in de toekomst. Er zijn in totaal 6...naar afspelen


16 maart 2014

Hoe een stad met overgewicht een miljoen pond verloor

Hoe een stad met overgewicht een miljoen pond verloor

Oklahoma City was 1 van de dikste steden van de Verenigde Staten. Burgemeester Mick Cornett realiseerde zich door zijn eigen leefstijl dat hij en zijn stad gezonder moesten worden en ging aan de slag met de inwoners van zijn...naar afspelen

02 maart 2014

Smachten kinderen echt naar junkfood?

Food MythBusters

Dit filmpje van Food MythBusters schijnt een licht op de invloed van marketing van de fastfood industrie op kinderen en hoe consumenten hiertegen in actie kunnen komen. Kun je het filmpje in jouw browser niet openen? Klik dan...naar afspelen


17 februari 2014

Waarom diëten meestal niet werken

Sandra Aamodt

In deze eerlijke TED-talk vertelt de Amerikaanse neurowetenschapper en auteur Sandra Aamodt haar persoonlijke verhaal, waarbij ze uitlegt hoe onze hersenen ons lichaam aansturen. Ook verkent ze de wetenschap achter het feit dat...naar afspelen

03 februari 2014

Tegenlicht Talk: Michael Pollan

Tegenlicht Talk: Michael Pollan

In een Tegenlicht Talk van circa 15 minuten vertelt Michael Pollan wat volgens hem de negatieve gevolgen zijn van goedkoop, bewerkt voedsel. Werkt de link naar het filmpje niet in jouw browser? Klik dan hier.naar afspelen


20 januari 2014

Fresco’s Paradijs

Fresco’s Paradijs

Dit is de trailer van de 6-delige serie Fresco’s Paradijs, die in de herfst vorig jaar door HUMAN op tv werd uitgezonden. In deze serie trekt hoogleraar Louise Fresco onder het motto "eten is weten is geweten" de wereld...naar afspelen

06 januari 2014

Waarom eten we het liefst elke dag patat?

Waarom eten we het liefst elke dag patat?

Veel mensen zijn dol op een patatje met, sauzijzenbroodjes bij de koffie of een stevige hamburger. De meesten weten heus wel dat vet slecht is, maar blijven het eten. Waarom? Jan-Hindrik Ravesloot, hoogleraar fysioloog aan het...naar afspelen


16 december 2013

Alumni geïnterviewd

Alumni in beeld

Ze staan al een paar maanden online. Maar als je ze nog niet gezien hebt, is het zeker leuk om de filmpjes van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) te bekijken. Vooral als je student Voeding & Diëtetiek bent. De HAN...naar afspelen

02 december 2013

Trends 2014 volgens Adjiedj Bakas: Shift happens

Trends 2014 volgens Adjiedj Bakas: Shift happens

Ieder najaar komt “trendwatcher des vaderlands” Adjiedj Bakas met zijn trendvoorspellingen voor het nieuwe jaar.  Ook voeding heeft een plek. Eten als beste medicijn is een belangrijke trend voor 2014 Dit filmpje is slechts...naar afspelen


18 november 2013

Met elkaar in gesprek over voedseltechnologie

Met elkaar in gesprek over voedseltechnologie

Het publieke vertrouwen in voedseltechnologie is fragiel. De maatschappelijke dialoog over voedsel en voedseltechnologie zou een stuk beter kunnen; technologen en consumenten praten nogal vaak langs elkaar heen. In deze video,...naar afspelen

04 november 2013

Waarom vernietigt vanillevla onze hersenen?

Waarom vernietigt vanillevla onze hersenen?

Neuropsycholoog prof. dr. Erik Scheder geeft het antwoord op deze vraag tijdens een aflevering van de Universiteit van Nederland. Op de website van de Universiteit van Nederland kun je elke werkdag online een gratis college...naar afspelen


14 oktober 2013

Suikertaks vanwege verslaving?

Suikertaks vanwege verslaving?

Suiker staat in de schijnwerpers. Amsterdamse GGD-directeur Paul van der Velpen pleit in een column voor een speciale suikertaks, vergelijkbaar met accijns op alcohol omdat we volgens Van der Velpen verslaafd zijn aan suiker. Dat...naar afspelen

30 september 2013

Urgent: fosfaattekort dreigt

Save our children

Niet het tekort aan olie en gas, maar een tekort aan fosfaat is de bedreiging voor het voortbestaan van de mensheid. In de documentaire “Save our children” brengt performance-kunstenares Tinkebell dit fosfaatprobleem onder de...naar afspelen


14 september 2013

“Neus” ruikt darmkanker

eNose

In dit filmpje zie je de uitleg van de elektronische neus, de zogeheten eNose. Door met deze neus te “ruiken” aan ontlasting kunnen darmkanker en voorstadia daarvan (dikkedarmpoliepen) worden opgespoord. Dit is de conclusie van...naar afspelen

02 september 2013

Goed eten voor ziekte en herstel

Cater with Care

Bij ziekte en herstel is goede voeding van belang. Dat weten ze bij de Alliantie Voeding Gelderse Vallei als geen ander. Met het project Cater with Care werken Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen Universiteit samen aan...naar afspelen


19 augustus 2013

Een kijkje in de keuken van een topmodel

Een kijkje in de keuken van een topmodel

Het Dagblad van het Noorden heeft deze zomer een serie “Grensstreken”. In een van de afleveringen volgt het team journalisten van Grensstreken een week lang een dieet voor topmodellen van maximaal 1.200 calorieën. Diëtisten Edith...naar afspelen

05 augustus 2013

Mr. Zee’s apple factory

Mr. Zee’s apple factory

Wellicht inspireert dit getekende videoverhaal van 12 minuten je voor je begeleiding van of voorlichting aan kinderen. Het laat kinderen eerst zien hoe fabrikanten van appels producten maken, die nog weinig op een appel lijken....naar afspelen


15 juli 2013

Een kijkje in een praktijk

Anne Mesman

Diëtist Anne Mesman en haar teamleden vertellen over hun praktijk Voedingsadviesbureau De Winter. Ze geven een mooi overzicht van het reilen en zeilen van een diëtistenpraktijk.naar afspelen

01 juli 2013

Hoezo 50 kilo?

Hoezo 50 kilo?

50 kilo voedsel gooien we in Nederland per person per jaar weg aan voedsel. Het Voedingscentrum is een actie gestart om dit tegen te gaan. Dit filmpje is het eerste waarin een verslaggeefster vertelt dat zij op zoek gaat naar...naar afspelen


17 juni 2013

Parodie op commercial van Coca-Cola

Coca-Cola parodie

Een tijdje geleden is Coca-Cola een reclamecampagne gestart waarin de firma erkent bij te dragen aan het ontstaan van obesitas en andere gezondheidsrisico’s. In een reclamespotje komen de maatregelen voorbij die genomen zijn om...naar afspelen

03 juni 2013

Dietary Reference Values

Dietary Reference Values

Een staflid van de EFSA legt in dit filmpje het begrip dietary reference values duidelijk uit. Verder vertelt ze hoe ze worden berekend en waarvoor ze worden gebruikt. Gerelateerd nieuws:EFSA stelt nieuwe energienormennaar afspelen


20 mei 2013

Te veel zout?

In deze aflevering van "Altijd Wat" (23 april 2013) staat zout in de schijnwerpers. Het start met een stukje geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat er zoveel zout in de Nederlandse bodem zit dat we de hele wereld 2...naar afspelen

06 mei 2013

Een stokje gestoken voor gezondheidsclaims

Gezondheidsclaims

De EFSA heeft van de ruim 4.000 gezondheidsclaims de meeste afgewezen omdat ze niet voldoende bewezen zijn. In deze aflevering van Radar heeft de redactie zich samen met prof.dr. Jaap Seidell door de afgewezen en toegestane...naar afspelen


Displaying results 73 to 96 out of 157
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten