In beeld

 

06 juli 2015

Google Conscious Café

Google Conscious Café

Deze eetgelegenheid in San Francisco is zo ontworpen dat mensen een gezonde en bewuste voedselkeuze maken. Klik hier als de video niet start in jouw browsernaar afspelen

15 juni 2015

Zo werken vitamines

Zo werken vitamines

In deze Ted Ed legt de spreker in ruim 4 minuten heel duidelijk uit hoe vitamines werken. Klik hier als de video niet start in jouw browsernaar afspelen


01 juni 2015

Zo verwoest anorexia een meisjeslichaam

Zo verwoest anorexia een meisjeslichaam

Pas na het zien van de resultaten na een fotoshoot door fotograaf Marieke Dijkhof ziet Marlot uit Aadorp dat ze extreem mager is. Ze name een dapper besluit: ze zette de schokkende foto's op internet. Bekijk het interview met...naar afspelen

17 mei 2015

Ondervoeding bestrijden met spirulina

Ondervoeding bestrijden met spirulina

In de Westerse landen zien we de alg spirulina als superfood, maar in Burkina Faso is het een product om ondervoeding te bestrijden. In dit deel van een uitzending van Metropolis zie je dat nonnen ondervoede kinderen laten...naar afspelen


04 mei 2015

Personalised food in een notendop

Personalised food in een notendop

"Eten dat goed is voor mij" ofwel personalised food, is dat de toekomst? Het InnovatieNetwerk is er in ieder geval volop mee bezig. Om partijen (patiënten/consumenten, boeren, tuinders en wetenschappers) te interesseren...naar afspelen

19 april 2015

Flitscollege Seidell: Zo word je gezond oud

Flitscollege Seidell: Zo word je gezond oud

Er zijn 5 Blue Zones op de wereld waar mensen gemiddeld vele jaren ouder worden dan gemiddeld. Hoogleraar Jaap Seidell legt in dit flitscollege uit hoe dat mogelijk is. Getekend door Brainstud. Klik hier als het filmpje niet...naar afspelen


06 april 2015

Bestek beïnvloedt de smaak van eten

Bestek beïnvloedt de smaak van eten

Onderzoekers hebben ontdekt dat de vorm en kleur van het bestek van invloed is op de smaakbeleving. Klik hier als het filmpje niet start in jouw browsernaar afspelen

16 maart 2015

Bizarre eters

Bizarre eters

Verslaafd aan spaghetti met kaas, 70 pakjes kant-en-klare noedelsoep per dag of alleen wit brood met hagelslag? Sommige mensen lusten zó weinig dat hun gezondheid en sociale leven heel wat te verduren krijgen. Ze lusten soms maar...naar afspelen


02 maart 2015

Sausage

Sausage

Deze korte animatiefilm won in 2014 de tweede prijs voor "best short" film op het Food Film Festival in Amsterdam. Op het Amsterdam Film Fest werd de animatie bekroond met een Grand Jury Prize en heeft hij inmiddels een...naar afspelen

16 februari 2015

Shit!

Shit!

Dit is de trailer van “Shit! De film”. Op zondag 8 februari was de tv-première van deze documentaire te zien. Documentairemaker Gideon Levy volgde een half jaar lang 4 jonge mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Dit...naar afspelen


02 februari 2015

Funk-e

Funk-e

Begeleid jij kinderen met overgewicht of obesitas? Laat dit filmpje Funk-e dan eens zien, bijvoorbeeld bij aanvang. Daarin wordt het probleem in een aansprekende animatie uitgelegd. Het filmpje is gemaakt door de GGD en...naar afspelen

05 januari 2015

Afvallen: waar gaat het vet heen?

Afvallen: waar gaat het vet heen?

Denk jij dat het vet dat iemand verliest tijdens afvallen omgezet wordt in energie of warmte? Onderzoek laat zien dat je het vet uitademt. In deze TEDx vertelt wetenschapper en televisiepresentator Ruben Meerman hoe het...naar afspelen


19 december 2014

Wereldontbijten

Wereldontbijten

Wat eet men in de wereld zoal als ontbijt? Bekijk dit filmpje. Klik hier als het filmpje niet start in jouw browsernaar afspelen

15 december 2014

Farmanutrition

Farmanutrition

Voeding en farmacologie komen steeds dichter bij elkaar. Met 1 been binnen de universiteit en 1 been in het bedrijfsleven vormt Johan Garssen de brug tussen food en farma. In dit filmpje vertelt hij over de samenwerking en wat...naar afspelen


01 december 2014

McDonalds: verfijnd volgens voedselkenners

McDonalds: verfijnd volgens voedselkenners

Twee mensen van het team van LifeHunters serveerde op een foodbeurs in Houten lekkernijen van McDonalds. Zo werd de hambuger gerserveerd aan voedselkenners uit de Benelux gepresenteerd als “een biologisch nieuw concept”. Kijk wat...naar afspelen

17 november 2014

Pizza King: de man die elke dag pizza eet

Pizza King: de man die elke dag pizza eet

Al 25 jaar lang eet deze man dagelijks pizza. Hij heeft diabetes, maar dat maakt hem helemaal niet uit. In dit filmpje een interview met hem en anderen over zijn eetgewoonten. Klik hier als het filmpje niet start in jouw browser.naar afspelen


03 november 2014

Fabels over diëten

Fabels over diëten

Deze uitzending van Tros Radar is al weer even geleden, maar toch de moeite waard om eens terug te kijken. Het blijft met alle diëten en dieetgoeroes namelijk niet gemakkelijk voor de consument. Hoogleraar Jaap Seidell en...naar afspelen

20 oktober 2014

Bestaat glutengevoeligheid?

Bestaat glutenintolerantie?

Al meer dan 30 jaar discussiëren wetenschappers of glutengevoeligheid bestaat en of dit een aandoening is zonder een verband met allergie of coeliakie…. Michael Greger, de drijvende kracht achter NutritionFacts.org zet de...naar afspelen


06 oktober 2014

De geheime wapens van marketeers

De geheime wapens van marketeers

Denk je dat jij niet valt voor de trucjes van marketeers? Deze expert vertelt in deze e-talk in nog geen 7 minuten hoe we ons door mooie trucjes toch echt laten besodemieteren. Klik hier als de link niet werkt in jouw browsernaar afspelen

15 september 2014

The big fat surprise

The big fat surprise

Nina Teicholz stelt dat de moderne wetenschap het de laatste 60 jaar helemaal mis heeft gehad over voedingsvet. Bekijk haar 20 minuten durende lezing bij TEDxEast. Vet is volgens haar essentieel voor een goede gezondheid, óók de...naar afspelen


01 september 2014

De 9 levens van kokoswater

De 9 levens van kokoswater

Michael Moss, journalist van de New York Times laat zien dat kokoswater, sinds de introductie in de Verenigde Staten (10 jaar geleden), steeds op een andere manier in de markt is gezet. Vanwege wettelijke maatregelen blijven...naar afspelen

18 augustus 2014

Misvormde groente en fruit zijn populair

Misvormde groente en fruit zijn populair

Misvormde groenten en fruit halen de supermarkt niet, omdat ze er al bij de teler worden uitgesorteerd. De Franse supermarktketen Intermarché vond dit zonde, zeker in het jaar van de voedselverspilling. De keten legde de...naar afspelen


04 augustus 2014

Uniek ziekenhuis of is het een welness centre?

Henry Ford West Bloomfield Hospital in Detroit in de Verenigde Staten

Het Henry Ford West Bloomfield Hospital in Detroit in de Verenigde Staten ontworpen door de Nederlandse hotelier Gerard van Grinsven. Zijn missie is gastvrijheid als basis van genezing. Bewonder in dit filmpje hoe een ziekenhuis...naar afspelen

14 juli 2014

What the heck is gluten?

What the heck is gluten?

Een supersnelle en duidelijke uitleg over gluten door AsapSCIENCE. En de vraag ”Is glutenvrij zoveel gezonder als je geen coeliakie hebt?” wordt beantwoord. Kun je het filmpje niet starten in jouw browser? Klik dan hiernaar afspelen


Displaying results 49 to 72 out of 162
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten