Harde cijfers

 

< vorig cijfer
02 november 2015
Voor 2,60 euro per dag kun je gezond en duurzaam eten

Voor 2,60 euro per dag kun je gezond en duurzaam eten

Dat blijkt uit berekeningen van het Voedingscentrum met het rekenprogramma Optimeal, gepubliceerd in vakblad Sustainability. Duurzamer betekent in dit geval een halvering van de uitstoot van broeikasgassen ten opzichte van een gemiddelde Nederlands winkelmandje voor 2 personen per week. Het vergt wel versoberende aanpassingen, zoals geen alcohol en vlees vervangen door peulvruchten of noten.

Uit de studie blijkt verder dat Hollandse seizoensgroente, die in de buitenlucht zijn geteeld, het beste passen in een gezond en duurzaam voedingspatroon. Denk aan boerenkool, wortelen, uien, bloemkool, broccoli en sperziebonen.

Bron: Voedingscentrum


Paul Van Weegen, Lelystad, 06 november 2015:
Ik ben het hier mee eens.
Het is een veel gehoord misverstand dat gezond eten duur is.
Het grootste deel van je voedingspakket behoort uit groente, fruit en andere plantaardige producten te bestaan (zoals peulvruchten, volkoren granen en noten).
Over het algemeen zijn dit geen dure producten en zeker niet duurder dan vlees en bewerkte producten zoals chips, gevulde koeken, cola etc.
En wat goed is voor je gezondheid, is vaak ook beter voor het milieu.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten