Harde cijfers

 

Obees met meetlint
07 januari 2013

Dikke mensen (BMI 25-30) hebben 6% minder kans op vroegtijdig overlijden in vergelijking tot mensen met een gezond gewicht

Pas bij een BMI boven de 35 stijgt het sterfterisico, met maar liefst 29%. Dit blijkt uit een meta-analyse van 97 studies met in totaal 2,88 miljoen deelnemers. De meta-analyse is gepubliceerd in de JAMA. De Amerikaanse...Lees verder en reageer.


Eerste Nederland WC Doeboek
03 december 2012

Ruim 60% van de Nederlanders stelt toiletbezoek wel eens bewust uit

Dit blijkt uit onderzoek naar toiletgedrag van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Belangrijkste redenen die voor het uitstellen van de grote boodschap worden gegeven zijn: als de WC vies is of stinkt, wanneer andere mensen in...Lees verder en reageer.


Vingerprik diabetes
05 november 2012

1.000.000 Nederlanders hebben diabetes en ieder uur komen er 8 patiënten bij

In Nederland krijgen dagelijks circa 200 mensen de diagnose diabetes, terwijl er al meer dan 1 miljoen patiënten zijn. Zonder doorbraken in wetenschappelijk onderzoek zal het aantal mensen met diabetes in 2025 verdubbeld zijn ten...Lees verder en reageer.


Infographic Lunchen op het werk
01 oktober 2012

29% van de Nederlanders luncht aan het bureau en 26% van de Nederlands luncht ongezond

Dit staat in de infographic over lunchen op het werk van So Tasty,.de grootste lunch bestelsite van Nederland. De afbeelding laat op een visuele manier zien wat wij als Nederlanders eten op het werk en hoe vaak we lunchen. Ook...Lees verder en reageer.


03 september 2012

Jaarlijks overlijden wereldwijd 2,8 miljoen mensen door overgewicht

Dit stelt medisch biologe Hanneke Wittgen, die op 29 augustus promoveerde aan Radboud Universiteit Nijmegen. Zij onderzocht hoe psychische bijwerkingen van medicatie tegen overgewicht, zoals depressies, kunnen worden verminderd....Lees verder en reageer.


27 juli 2012

Amerikaanse volwassen mannen eten per dag ruim 2.500 kilocalorieën en vrouwen bijna 1.800 kilocalorieën.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de USDA. De getallen zijn verkregen uit een steekproef (2009-2010) van de mensen die zijn geïnterviewd voor What We Eat in America NHANES—the National Health and Nutrition Examination...Lees verder en reageer.


02 juli 2012

Darmkanker vaak al binnen 8 jaar na diagnose inflammatoire darmziekte

De huidige richtlijnen adviseren screening op darmkanker vanaf 8 jaar na de diagnose van een inflammatoire darmziekte (IBD) als colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Onderzoek van Erasmus MC laat echter zien dat deze wachttijd...Lees verder en reageer.


Man eet fruit
24 mei 2012

Eet dagelijks ten minste 5 porties groente en fruit

Dat is het advies van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Ze adviseren om daarbij zoveel mogelijk verschillende soorten en kleuren te kiezen. Dit is vergelijkbaar met de veel gehoorde aanbeveling van elke dag twee ons groente en...Lees verder en reageer.


vitamine B12-injectie
30 april 2012

10% van de bevolking heeft een verlaagd vitamine B12-gehalte

Dit schat internist Hajo Auwerda van het MC Zuiderzee Ziekenhuis te Lelystad in een interview met het Vitamine Informatie Bureau. Risicogroepen zijn ouderen, zwangere vrouwen, gebruikers van metformine, maagzuurremmers en mensen...Lees verder en reageer.


aanvullende zorgverzekeringen
02 april 2012

Een vergoeding voor dieetadvisering is opgenomen in 88 van de 171 aanvullende polissen van zorgverzekeraars

Circa de helft van de aanvullende verzekeringen heeft dus een vergoeding voor de diëtist. De premies variëren van € 7,05 tot € 103,95 per maand. Bron: Vonnis kort gedingLees verder en reageer.


zout
05 maart 2012

Per dag krijgen jongens 8,3 gram zout binnen en meisjes 6,8 gram

De inname van teveel zout begint al op jonge leeftijd. Dit blijkt uit het RIVM rapport “Zoutconsumptie van kinderen en volwassenen in Nederland”, dat is gebaseerd op gegevens van de Voedselconsumptiepeiling 2007-2010. Meer dan...Lees verder en reageer.


Kipfilets
02 februari 2012

Op ruim 99% van het kippenvlees uit de intensieve kippenbedrijven zit de bacterie ESBL

Op een enkele kipfilet na zijn op alle kipmonsters uit een test van de Consumentenbond ESBL-producerende bacteriën gevonden, die ongevoelig zijn geworden voor antibiotica. De Consumentenbond legt een direct verband tussen de...Lees verder en reageer.


dikke buik
23 januari 2012

Vrouwen met overgewicht hebben 37% meer kans op een ziekenhuisopname

Er is een sterk positief verband tussen (de mate van) overgewicht en ziekenhuisopname, met name bij vrouwen. Vrouwen met ernstig overgewicht hebben een 37% hoger risico op ziekenhuisopname dan vrouwen met een normaal gewicht....Lees verder en reageer.


voeding of medicijn
05 december 2011

Leefstijladvies voor 25 cent

Bij de preventie van hart- en vaatziekten in de huisartsenpraktijk wordt stukken minder uitgegeven aan leefstijladviezen dan aan medicijnen tegen een hoge bloeddruk en een hoog cholesterol. Dit blijkt uit een publicatie van...Lees verder en reageer.


Diabetes complicaties
31 oktober 2011

50% van de mensen met diabetes heeft complicaties

De resterende levensverwachting voor mensen met diabetes op 45-jarige leeftijd is 10 jaar korter dan voor leeftijdsgenoten zonder diabetes. Dat komt vooral door de complicaties van diabetes, zoals: hart- en vaatziekten (bij...Lees verder en reageer.


jonge vrouw met broekriem
03 oktober 2011

Iedere maand borstvoeding als baby betekent 0,6 cm minder buikomvang als jongvolwassene

Borstgevoede zuigelingen zijn als jongvolwassene minder vet: 6 maanden borstvoeding scheelt al snel twee gaatjes in de rok- of broekriem op volwassen leeftijd. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Marlou de Kroon, die op 21...Lees verder en reageer.


Voedselafdruk
05 september 2011

Nederlands voedingspatroon vergt gemiddeld 2,1 hectare

Hoeveel energie en ruimte vergt ons voedingspatroon van de aarde? Wie dat wil weten, doet de online consumententest over de Voedselafdruk van het Voedingscentrum. Gemiddeld is voor elke wereldbewoner gemiddeld 0,9 hectare...Lees verder en reageer.


01 augustus 2011

230 miljoen Britse ponden besparing:

dat levert het op als de inwoners van Engeland en Wales de inname van industrieel bereide transvetzuren verlagen tot ongeveer 0,5 energieprocent. Zo’n verlaging levert 570.000 gewonnen levensjaren op en daarmee de besparing van...Lees verder en reageer.


bloedglucosetest
19 juni 2011

22,7% van de mensen met diabetes kwam afgelopen maand te laat op het werk of miste een volledige werkdag als gevolg van een nachtelijke hypo

Dit blijkt uit een internationaal onderzoek over productiviteitsverlies na een hypoglykemie, waarvan de resultaten in Value in Health werden gepubliceerd. Het onderzoek is gehouden onder 1.404 mensen met diabetes type 1 of 2 in...Lees verder en reageer.


glutenvrij
06 juni 2011

In Nederland lijden naar schatting 160.000 mensen aan coeliakie

Maar slechts 25.000 mensen weten het. Daarmee is coeliakie de meest onbekende volksziekte van Nederland. De Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging lanceren daarom een digitale zelftest op...Lees verder en reageer.


Kanker Preventie Week
02 mei 2011

Tijdens de Kanker Preventie Week komen 50 diëtisten, voedingskundigen en bedrijven in actie

Van 7 tot en met 15 mei is het Kanker Preventie Week. Tijdens deze week voert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds actie voor de preventie van kanker. De actie heeft als doel zoveel mogelijk mensen bewust te maken dat het risico op...Lees verder en reageer.


1051 deelnemers
11 april 2011

1051 diëtisten bezochten op 8 en 9 april de Diëtistendagen in Noordwijkerhout

En de 1000e deelnemer schreef zich in op 21 maart. Van die deelnemers bleven er 686 slapen en kwamen er 178 met de DD bussen.40 sponsoren en 269 sprekers zorgden dat alle deelnemers veel informatie konden vergaren. Presentaties...Lees verder en reageer.


viswinkel
05 april 2011

3,6 kilo vis eten we per persoon per jaar

Dat blijkt uit de nieuwste consumptiecijfers over vis, schaal- en schelpdieren van onderzoeksbureau GfK. De visconsumptie laat een lichte stijging van 1% zien ten opzichte van vorig jaar. Een grote meerderheid, 92% van de...Lees verder en reageer.


bouwvakkers
01 maart 2011

20% van de bouwvakkers valt blijvend af met persoonlijke leefstijlbegeleiding

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Arbouw, waarop Iris Groeneveld op 18 februari 2011 promoveerde aan het VUmc in Amsterdam. Van de werknemers in de bouw heeft 64% last van overgewicht. In het onderzoek is een...Lees verder en reageer.


Displaying results 73 to 96 out of 102
 
 
 
 

 

Meest gelezen uit andere rubrieken

 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten