Harde cijfers

 

verjaardagstaart
29 juni 2014

In 2030 zal de levensverwachting zonder fysieke beperkingen 4-5 jaar hoger liggen dan in 2009-2012

Dit blijkt uit de “Projecties van de gezonde levensverwachting tot 2030” van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Uit dit rapport blijkt dat Nederlanders afkoersen op een langer leven in goede gezondheid. Tot steeds hogere...Lees verder en reageer.


30% minder voedselverspilling bij bewust omgaan met voedsel
01 juni 2014

30% minder voedselverspilling bij bewust omgaan met voedsel

Dit bleek uit een FoodBattle. Dit voorjaar gingen 500 leden van Vrouwen van Nu met een FoodBattle de strijd aan tegen voedselverspilling. Zij slaagden erin om binnen 3 weken 30% procent minder voedsel weg te gooien. Dat is goed...Lees verder en reageer.


lopen tegen overgewicht bij kinderen
05 mei 2014

Deelnemers aan landelijke strijd tegen overgewicht bij kinderen lopen 1,5 keer rond de wereld

Sinds de start van Let’s Move for a Better World zijn in fitnessclubs door heel Nederland al meer dan tien miljoen MOVEs gerealiseerd. Dit staat gelijk aan negen maanden non-stop hardlopen. Samen liepen de deelnemers al meer dan...Lees verder en reageer.


inspecteur
30 maart 2014

Geplande extra 150 NVWA inspecteurs nog steeds niet aan het werk

Terwijl ze hard nodig zijn. Het aantal incidenten in Nederlandse voedselsector heeft namelijk verontrustende proporties aangenomen. Dat stelde inspecteur-generaal Harry Paul van de Nederlandse Voedings- en Waren Autoriteit (NVWA)...Lees verder en reageer.


Huisarts verwijst niet altijd door naar diëtist
03 maart 2014

Slechts 47% van de huisartsen verwijst obese patiënt naar diëtist

Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 300 huisartsen, uitgevoerd door NIVEL en VUmc en gepubliceerd in BMC Obesity. Dat niet iedere huisarts doorverwijst, ligt niet aan de vergoeding van de kosten van de diëtist, aldus de...Lees verder en reageer.


Schijf van Vijf volgers
03 februari 2014

51% van de Nederlanders eet volgens de Schijf van Vijf

Althans, dat zeggen ze te doen. Bij vrouwen is de schijf populairder dan bij mannen: 61% van de vrouwen zegt de schijf aan te houden tegenover 41% van de mannen. De Schijf van Vijf is het populairst in de leeftijdsgroep 35 tot 50...Lees verder en reageer.


Goede voornemens
06 januari 2014

43% van de jonge vrouwen wil in 2014 een dieet volgen of gezonder gaan eten

Dit blijkt uit het Grote Eetonderzoek van weekblad VIVA, uitgevoerd onder 1.400 lezers. Vorig jaar gingen 4 van de 10 jonge vrouwen op dieet. Het merendeel volgde geen specifiek dieet. Circa 30% koos voor gezonder eten, 25% at...Lees verder en reageer.


Broodconsumptie daalt
02 december 2013

De broodconsumptie is met 2,3% gedaald

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK over de 1e 3 kwartalen van dit jaar. In heel 2009 steeg de broodconsumptie nog met 1,3%. Sindsdien daalt de broodconsumptie licht en vanaf begin dit jaar duidelijker sterker. Zowel...Lees verder en reageer.


Nationaal Programma Preventie
04 november 2013

De overheid trekt 9 miljoen euro per jaar uit voor het Nationaal Programma Preventie

Alles is gezondheid… Dat is de titel van het Nationaal Programma Preventie, waarmee de ministerraad onlangs heeft ingestemd. Het programma zal lopen van 2014 tot en met 2016, met een jaarlijks budget van 9 miljoen euro....Lees verder en reageer.


Voeding of medicijn?
30 september 2013

70% van de senioren is van mening dat gezonde voeding het geneesmiddelengebruik kan terugdringen

Dit blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie Unie KBO onder 750 Nederlandse 65-plussers. Van de ondervraagden denkt 60% dat het verbeteren van voeding ook leidt tot een aanzienlijke verlaging van de zorgkosten. De helft van...Lees verder en reageer.


Hart en vaatziekte
02 september 2013

Jaarlijks sterven circa 26.000 vrouwen aan hart- en vaatziekten

Hiermee zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één bij vrouwen in Nederland. Al jarenlang wordt er aandacht gevraagd voor hartziekten bij vrouwen. Onderzoek onder Europese cardiologen wijst echter uit dat vrouwen minder...Lees verder en reageer.


tv-kijken
05 augustus 2013

Jongeren 1,5 zoveel kans op te hoge BMI door tv-kijken

Jongeren die veel televisie kijken hebben 1,5 tot 1,7 zoveel kans op een te hoge BMI dan jongeren die dat niet doen. Het effect is het grootst bij meisjes, jonge kinderen en voor jongeren die meer dan 2 uur televisie kijken. Dit...Lees verder en reageer.


Peuter drinkt diksap
01 juli 2013

Peuters drinken dagelijks 2,3 glazen gezoete dranken

Dit blijkt uit onderzoek naar het drinkgedrag van kinderen tussen de 0 en 4 jaar, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction onder een representatieve landelijke steekproef in opdracht van JOGG (Jongeren Op Gezond...Lees verder en reageer.


Gezond dagmenu
03 juni 2013

Een gezond dagmenu kost 5 euro

 Dit blijkt uit berekeningen van het Nibud in opdracht van het Voedingscentrum. Onder deze 5 euro vallen ontbijt, lunch, avondeten en extra’s. De prijs is het gemiddelde van 7 gezonde dagmenu’s, gebaseerd op een...Lees verder en reageer.


Bord mosselen
06 mei 2013

Mosselen op uw bord bevatten gemiddeld 1 plastic vezeltje per gram mosselvlees als resultaat van een kringloop die niet gesloten is

Dit staat te lezen in het artikel “Plastic eindigt in de mossel” op Allesduurzaam.nl. Uit dit artikel blijkt dat de kringloop van plastic heel moeilijk te realiseren is. Plastic vezels in water zijn zo klein dat ze ook onze...Lees verder en reageer.


glutenvrij
01 april 2013

30% van de Amerikanen weert gluten

Dit blijkt uit een rapport van marktonderzoeksbureau NPD. Het aandeel volwassenen dat gluten wil minderen of mijden, stijgt in de Verenigde Staten. Ook in restaurants is er een groeiende belangstelling voor glutenvrije...Lees verder en reageer.


Rapport foodwatch
03 maart 2013

85% van het aanbod van kindervoeding is te vet, te zout en/of te zoet

Dit blijkt uit het rapport “Kindermarketing:onverantwoord en ongereguleerd” van foodwatch, dat in februari verscheen. De organisatie wil dat de ‘opdringerige marketing van ongezonde producten, zoals snacks, snoep en...Lees verder en reageer.


Samen aan tafel eten
04 februari 2013

3-5 minuten extra voor gezinsmaaltijd helpt voor gezond gewicht bij kinderen

Kinderen uit gezinnen die 4 keer per week 20 minuten de tijd nemen voor de gezinsmaaltijd wegen significant minder dan kinderen die na 15-17 minuten van tafel gaan. Dit geldt zelfs voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens, 1...Lees verder en reageer.


Obees met meetlint
07 januari 2013

Dikke mensen (BMI 25-30) hebben 6% minder kans op vroegtijdig overlijden in vergelijking tot mensen met een gezond gewicht

Pas bij een BMI boven de 35 stijgt het sterfterisico, met maar liefst 29%. Dit blijkt uit een meta-analyse van 97 studies met in totaal 2,88 miljoen deelnemers. De meta-analyse is gepubliceerd in de JAMA. De Amerikaanse...Lees verder en reageer.


Eerste Nederland WC Doeboek
03 december 2012

Ruim 60% van de Nederlanders stelt toiletbezoek wel eens bewust uit

Dit blijkt uit onderzoek naar toiletgedrag van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Belangrijkste redenen die voor het uitstellen van de grote boodschap worden gegeven zijn: als de WC vies is of stinkt, wanneer andere mensen in...Lees verder en reageer.


Vingerprik diabetes
05 november 2012

1.000.000 Nederlanders hebben diabetes en ieder uur komen er 8 patiënten bij

In Nederland krijgen dagelijks circa 200 mensen de diagnose diabetes, terwijl er al meer dan 1 miljoen patiënten zijn. Zonder doorbraken in wetenschappelijk onderzoek zal het aantal mensen met diabetes in 2025 verdubbeld zijn ten...Lees verder en reageer.


Infographic Lunchen op het werk
01 oktober 2012

29% van de Nederlanders luncht aan het bureau en 26% van de Nederlands luncht ongezond

Dit staat in de infographic over lunchen op het werk van So Tasty,.de grootste lunch bestelsite van Nederland. De afbeelding laat op een visuele manier zien wat wij als Nederlanders eten op het werk en hoe vaak we lunchen. Ook...Lees verder en reageer.


03 september 2012

Jaarlijks overlijden wereldwijd 2,8 miljoen mensen door overgewicht

Dit stelt medisch biologe Hanneke Wittgen, die op 29 augustus promoveerde aan Radboud Universiteit Nijmegen. Zij onderzocht hoe psychische bijwerkingen van medicatie tegen overgewicht, zoals depressies, kunnen worden verminderd....Lees verder en reageer.


27 juli 2012

Amerikaanse volwassen mannen eten per dag ruim 2.500 kilocalorieën en vrouwen bijna 1.800 kilocalorieën.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de USDA. De getallen zijn verkregen uit een steekproef (2009-2010) van de mensen die zijn geïnterviewd voor What We Eat in America NHANES—the National Health and Nutrition Examination...Lees verder en reageer.


Displaying results 49 to 72 out of 96
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten