Harde cijfers

 

wearables
29 september 2016

13% Nederlanders meet gezondheid of conditie

Slechts 13% van de Nederlanders meet zijn gezondheid of conditie met behulp van een app, een hartslagmeter of een smartwatch. Daarnaast geeft 10% aan dit in het verleden wel eens te hebben gedaan. Het merendeel van de Nederlandse...Lees verder en reageer.


43% Nederlanders mijdt ingrediënten
22 september 2016

43% Nederlanders mijdt ingrediënten

Antibiotica, hormonen, E-nummers, suiker en allergenen: 43% van de Nederlandse consumenten mijdt een of meer ingrediënten in voedingsmiddelen omdat ze denken dat ze ongezond zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Nielsen onder circa...Lees verder en reageer.


Automobilisten zijn 4 kg zwaarder dan fietsers
02 september 2016

Automobilisten zijn 4 kg zwaarder dan fietsers

Mensen die vooral de auto gebruiken om zich te verplaatsen, zijn gemiddeld 4 kg zwaarder dan degene die vooral de fiets kiezen. Dit blijkt uit een nog lopend onderzoek van onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onder...Lees verder en reageer.


Overgewicht kan levensduur tot wel 10 jaar verkorten
21 juli 2016

Overgewicht kan levensduur tot wel 10 jaar verkorten

Overgewicht verlaagt de levensverwachting met minimaal 1 jaar. Bij ernstige obesitas kan dit wel oplopen tot 10 jaar. Dat blijkt uit de gegevens van bijna 4 miljoen mensen uit 4 werelddelen. Het onderzoek is gepubliceerd in The...Lees verder en reageer.


10% minder kinderen met overgewicht in Amsterdam
04 juli 2016

10% minder kinderen met overgewicht in Amsterdam

Dat blijkt uit de outcome monitor 2016 van de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. In 2012 had nog 21% van de Amsterdamse kinderen tussen 2 en 18 jaar overgewicht of obesitas. In 2014 was dat aantal gedaald naar 19%. Op het...Lees verder en reageer.


44% van de ziekenhuizen is van plan een nieuw voedingsconcept te ontwikkelen
06 juni 2016

44% van de ziekenhuizen is van plan een nieuw voedingsconcept te ontwikkelen

Dit blijkt uit het rapport “Voedingsconcepten in de Nederlandse ziekenhuizen”, dat de Stuurgroep Ondervoeding heeft gemaakt in opdracht van het ministerie van VWS. Het rapport is gebaseerd op een inventarisatie middels een...Lees verder en reageer.


Het Voedingscentrum adviseert 3-5 dagkeuzes en 3 weekkeuzes buiten de Schijf van Vijf
04 april 2016

Het Voedingscentrum adviseert 3-5 dagkeuzes en 3 weekkeuzes buiten de Schijf van Vijf

Hoe ga je om met producten die buiten de schijf vallen? Dat zal voor veel consumenten een vraag zijn. Daarvoor heeft het Voedingscentrum het advies: 'Kies elke dag niet vaker dan 3 tot 5 keer iets kleins buiten de Schijf van Vijf...Lees verder en reageer.


Verkoop suikerhoudende frisdranken in Mexico met 6% gedaald door frisdranktaks
29 februari 2016

Verkoop suikerhoudende frisdranken in Mexico met 6% gedaald door frisdranktaks

Suikertaks lijkt in Mexico te werken. Vanaf 1 januari 2014 zijn suikerhoudende frisdranken daar circa 10% duurder door invoering van een frisdrankaccijns. Een jaar later waren er 6% minder suikerhoudende frisdranken verkocht. De...Lees verder en reageer.


86% van de Nederlanders drinkt dagelijks water
01 februari 2016

86% van de Nederlanders drinkt dagelijks water

Door waterdrinkers wordt gemiddeld 4,1 glas water per dag gedronken, zo blijkt uit het Nationaal Wateronderzoek. De meest genoemde reden om water te drinken is: dorst hebben (68%), hydrateren (62%) en omdat het verfrissend is...Lees verder en reageer.


Sinds 2013 leeft 62% van de mensen met overgewicht in ontwikkelingslanden
04 januari 2016

Sinds 2013 leeft 62% van de mensen met overgewicht in ontwikkelingslanden

Dit is 1 van de feiten over de wereldwijde probleem van overgewicht. Andere zijn: Procentueel komt overgewicht minder voor in ontwikkelingslanden dan in de rijke landenMaar in absolute getallen wonen er in de ontwikkelingslanden...Lees verder en reageer.


38% van de sportvoedingssupplementen bevat doping
30 november 2015

38% van de sportvoedingssupplementen bevat doping

Dat blijkt uit onderzoek van de Dopingautoriteit naar 66 sportvoedingssupplementen gericht op hormoonregulatie, spierversterking, gewichtsverlies, vetverbranding of het verkrijgen van meer energie. De supplementen zijn...Lees verder en reageer.


Voor 2,60 euro per dag kun je gezond en duurzaam eten
02 november 2015

Voor 2,60 euro per dag kun je gezond en duurzaam eten

Dat blijkt uit berekeningen van het Voedingscentrum met het rekenprogramma Optimeal, gepubliceerd in vakblad Sustainability. Duurzamer betekent in dit geval een halvering van de uitstoot van broeikasgassen ten opzichte van een...Lees verder en reageer.


05 oktober 2015

Onvoldoende beweging kost 793 miljoen euro per jaar

Dat blijkt uit het “Trendrapport Bewegen en Gezondheid 2000-2014”. Het gaat vooral om kosten voor ziekten als diabetes en hart- en vaatziekten. Voor het eerst zijn ook de medische kosten voor depressie meegenomen in de...Lees verder en reageer.


80% van de Europese voedselverspilling te voorkomen
31 augustus 2015

80% van de Europese voedselverspilling te voorkomen

Dat blijkt uit de Environmental Research Letters van het Joint Research Centre van de Europese Commissie. Data van 6 Europese landen waaronder Nederland zijn hiervoor geanalyseerd. Alle consumenten in de Europese Unie bij elkaar...Lees verder en reageer.


Waterdrinkers drinken gemiddeld 4 glazen water (250 ml) per dag.
02 augustus 2015

Waterdrinkers drinken gemiddeld 4 glazen water (250 ml) per dag

Slechts 1 op de 5 waterdrinkers weet dat zes glazen vocht (1,5 liter) door het Voedingscentrum wordt aanbevolen. Een deel van de mensen (29%) denkt dat ze meer glazen moeten drinken en 37% denkt juist minder. Waterdrinkers...Lees verder en reageer.


10% minder calorieën in frisdranken in 2020
06 juli 2015

10% minder calorieën in frisdranken in 2020

Het verlagen van het suikergehalte, suiker vervangen door zoetstoffen, meer reclame voor light dranken en kleinere verpakkingen. Dat zijn enkele acties waarmee de frisdrankenindustrie ervoor wil zorgen dat frisdranken in 2020 in...Lees verder en reageer.


250.000 euro voor onderzoek naar behandeling op maat bij diabetes type 2
01 juni 2015

€ 250.000 euro voor onderzoek naar behandeling op maat bij diabetes type 2

Geen mens met diabetes type 2 is hetzelfde. Er zijn grote verschillen in hoeveel last iemand heeft van de ziekte: dat hangt mede af van het aantal complicaties. Toch krijgen veel mensen met diabetes type 2 dezelfde zorg. Dat kan...Lees verder en reageer.


50% minder aanvallen van epilepsie bij de helft van de kinderen dankzij ketogeen dieet
04 mei 2015

50% minder aanvallen van epilepsie bij de helft van de kinderen dankzij ketogeen dieet

Dit blijkt uit het proefschrift ”Health Technology Assessment in Epilepsy; economic evaluations and preference studies” van Reina de Kinderen. Zij promoveert op 22 mei aan de Maastricht University. De Kinderen onderzocht onder...Lees verder en reageer.


smoes om te snoepen
06 april 2015

57% van de Nederlanders gebruikt 'Eén snoepje meer of minder maakt ook niet uit' als smoes

Vooral vrouwen en jongeren onder de 30 jaar gebruiken smoesjes om te snoepen Maar ook bijna 4 op de 10 mannen doen hier aan mee. De top 5 van smoesjes om te snoepen: Eén snoepje meer of minder maakt ook niet uit (57%)Dit snoepje...Lees verder en reageer.


Voor het eerst is de kwaliteit van de voedselpatronen in 187 landen met elkaar vergeleken
02 maart 2015

Voor het eerst is de kwaliteit van de voedselpatronen in 187 landen met elkaar vergeleken

Wereldwijd zijn er 325 voedselconsumptiepeilingen uitgevoerd in de periode 1990-2010. Onderzoekers hebben de consumptiedata systematisch geëvalueerd en de resultaten gepubliceerd in The Lancet. In de dataset zijn schattingen...Lees verder en reageer.


Erkende leefstijlinterventies
02 februari 2015

De Interventiedatabase “Gezond en Actief Leven” bevat 281 erkende interventies

Van die 281 erkende leefstijlinterventies zijn er 106 goed beschreven. De database geeft professionals en beleidsmakers inzicht in de kwaliteit en effectiviteit van leefstijlinterventies in Nederland. Het werd ontwikkeld door...Lees verder en reageer.


in de supermarkt
05 januari 2015

65.000 boeren en tuinders produceren ons dagelijks eten en leveren aan 6.500 levensmiddelenfabrikanten

Deze levensmiddelenfabrikanten distribueren via 1.500 leveranciers distribueren via 5 inkoopkantoren aan 25 supermarktfomules met 4.400 supermarkten. Dit blijkt uit het rapport “ De macht van het menu” van het Centraal Planbureau...Lees verder en reageer.


CO2 uitstoot bedreigt aarde
01 december 2014

Vlees, vis, zuivel en eieren zijn goed voor ruim 50% van de CO2-uitstoot door ons dagelijks eten

Dit is een van de vele wetenswaardigheden uit “De Bosatlas van het voedsel”. Een prachtig vormgegeven atlas vol (w)etenswaardigheden, infographics en schitterende luchtfoto’s. Lees hier de recensie.Lees verder en reageer.


Displaying results 25 to 48 out of 100
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten