• Kans op leververvetting door veel vlees
  • Weer gratis Eetmaatje tegen voedselverspilling
  • Tamara de Weijer
  • Donuts
 
 
 
 

 

Nieuws voor diëtisten op Twitter
 
 
 

 

Bij mijn adviezen hou ik altijd rekening met duurzaamheid

Bij mijn adviezen hou ik altijd rekening met duurzaamheid
 
 
 

 

25 november 2016 Onno Kleyn (fotografie Jurjen Drenth)

‘Eten is zoveel meer dan een basisbehoefte’

Het nieuwe naslagwerk ‘De grote Kleyn’ is een kloek boek vol culinaire weetjes, warenkennis en informatie over de cultuur en historie van ons eten. Het zou mooi zijn als diëtisten meer kennis hebben over deze onderwerpen, zegt...lees verder...


Meest gelezen

24 oktober 2016 Karine Hoenderdos

Je spijkerbroek blijft altijd passen

Ga even mee in dit gedachte-experiment. We gaan naar een wereld waarin dik zijn niet meer zichtbaar is aan de buitenkant. Als je lichaam te veel calorieën opslaat, zie je dat dus niet aan rollen, kwabben of vetschorten. Je...lees verder...


 
 

 

 
 
 
 
‘Sterk bewerkt voedsel is de belangrijkste oorzaak van welvaartsziekten’

De belangrijkste oorzaak van welvaartsziekten? Volgens prof. Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, wijzen alle vingers in de richting van “ultra-processed foods”. ‘Zolang dat...Lees verder en reageer.

 

 

 
 

 

19 januari 2017 Gezond eten. Beter kiezen & kopen

Gezond eten. Beter kiezen & kopen

‘Twee scherpziende diëtisten met een flink trackrecord op voedingsgebied schreven voor de Consumentenbond het boek “Gezond eten”. Het is een basisboek over gezond eten zonder poespas, dat kritisch staat tegenover uitingen van...lees verder...


 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten