• Test RIVM: Hoe gemiddeld eet jij?
  • Hypo’s tijdig herkennen met een hypo pleister
  • Online Featback helpt bij eetproblemen
  • Artsen willen wetgeving voor zout, suiker, vet en kindermarketing
  • Afvallen, opstaan en weer doorgaan
 
 
 
 

 

Nieuws voor diëtisten op Twitter
 
 
 

 

Bij mijn adviezen hou ik altijd rekening met duurzaamheid

Bij mijn adviezen hou ik altijd rekening met duurzaamheid
 
 
 

 

10 oktober 2016 Andy Verroeye

‘Een budget van 3 tot 5 euro per dag voor maaltijden in de zorg is niet realistisch’

In zorginstellingen is zoveel bezuinigd, dat de keukenchefs niet meer een goede maaltijd kunnen voorschotelen aan bewoners en patiënten. Voor 9 chefs uit zorgsectoren in Nederland en België is dit aanleiding om New Chefs in...lees verder...


Meest gelezen

Multiple Sclerose


Hungry for Change


Basistraining It's my life


Basistraining It's my life


29 augustus 2016 Karine Hoenderdos

Suikerzoete lobby

Elk jaar gaat er 21 miljoen euro naar toe: de suikerlobby van de voedingsmiddelenindustrie. De lobbyisten willen door hun inspanningen voorkomen dat er een suikertaks komt, of dat er strengere regels komen voor etiketteren of het...lees verder...


 
 

 

 
 
 
 

 

 
 

 

27 december 2016 Bakken met kennis

Bakken met kennis

In het boek "Bakken met kennis" legt Eke Mariën haarfijn het hoe en waarom van het bakken uit. Mariën is kok en onder andere bekend van de boeken die hij samen met fysisch chemicus Jan Groenewold schreef: Cook...lees verder...


 
 
 
 
  • 20 juni

    symposium

    Gezonder oud worden meer info...

  • 28 en 29 september

    post HBO cursus

    Geriatrie en voeding meer info...

 

02 mei 2016 Ingrediënten in beeld

Ingrediënten in beeld

Op de foto staan alle ingrediënten van Dorito's Cool American. De foto is afkomstig uit het boek Ingredients: a visual exploration of 75 additives & 25 food products.  Fotograaf Dwight Eschliman en schrijver Steve...Bekijk...


 
 

 

18 april 2016 Karin Ipema

Karin Ipema gepromoveerd op onderzoek naar nachtelijke nierdialyse

Op 13 april is diëtist/onderzoeker Karin Ipema gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift Nutritional status in nocturnal hemodialysis. Ipema werkt sinds 2001 bij het Dialyse Centrum Groningen en...lees verder


 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten