• 70 procent van voedingsmiddelen in supermarkt is sterk bewerkt
  • Vooral sportsupplementen soms gevaarlijk
  • Veelbelovende immunotherapie tegen pinda-allergie
  • Karine Hoenderdos is dietist en redacteur van Nieuws voor dietisten. Ze schreef onder andere de boeken PuurGezond, slank in 8 stappen, Eet meer! en Diabetes type 2? Maak jezelf beter. In oktober verschijnt een nieuw diabeteskookboek.
  • Nieuwe beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad
 
 
 
 

 

Nieuws voor diëtisten op Twitter
 
 
 

 

Bij mijn adviezen hou ik altijd rekening met duurzaamheid

Bij mijn adviezen hou ik altijd rekening met duurzaamheid
 
 
 

 

10 oktober 2016 Andy Verroeye

‘Een budget van 3 tot 5 euro per dag voor maaltijden in de zorg is niet realistisch’

In zorginstellingen is zoveel bezuinigd, dat de keukenchefs niet meer een goede maaltijd kunnen voorschotelen aan bewoners en patiënten. Voor 9 chefs uit zorgsectoren in Nederland en België is dit aanleiding om New Chefs in...lees verder...


Meest gelezen

29 augustus 2016 Karine Hoenderdos

Suikerzoete lobby

Elk jaar gaat er 21 miljoen euro naar toe: de suikerlobby van de voedingsmiddelenindustrie. De lobbyisten willen door hun inspanningen voorkomen dat er een suikertaks komt, of dat er strengere regels komen voor etiketteren of het...lees verder...


 
 

 

 
 
 
 
‘Vleesaanduidingen zijn misleidend en maken consumenten onzeker’, aldus Christian Schmidt, Duitse minister van Landbouw

Christian Schmidt, Duitse minister van Landbouw, deed deze uitspraak over vegetarische producten in een interview met Bild. Hij wil in de toekomst vleesaanduidingen verbieden op producten als vegetarische schnitzels en worstjes....Lees verder en reageer.

 

 

 
 

 

30 december 2016 Hoe word je 100

Hoe word je 100? Het actieboek en het kookboek

De televisieserie ”Hoe word ik 100” gezien? De arts William Cortfriendt en zijn medisch team bereikten spectaculaire resultaten bij mensen met diabetes, overgewicht, gewrichtsklachten en hart- en vaatziekten. De serie is...lees verder...


 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten